Walter Nihot directeur van Walair en zijn hobby’s 

Walter Nihot en zijn bedrijf Walair heeft in zijn 42 jarige loopbaan wereldwijd honderden lucht scheidingsinstallaties in de Recycling Industrie gebouwd. Deze scheidingsinstallaties zijn onder zijn leiding ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Walair (2004/2018) is opgericht na de verkoop van het familie bedrijf .

De doelstelling van Walair B.V. is om een oplossing te kunnen bieden voor elk voorkomend scheidings- en afvalverwerkingsvraagstuk in diverse bedrijfstakken met of zonder toepassing van luchttechniek.

W. Nihot directeur van Walair.

Het kantoor van Walair B.V. bevindt zich in Zandvoort, waar een hele verdieping van het woonhuis van Walter Nihot tot kantoor is verbouwd.  De productie van installaties vindt plaats in Dokkum en Bolsward in Friesland. Bij de firma  holtrop-jansma  en bij Visser Transporteurs .

Walair B.V. heeft eigen monteurs die de installaties opbouwen en in bedrijf stellen.  In de loop der tijd heeft Walair B.V. vele agenten vergaard in een tiental landen. Walter Nihot en zijn vrouw Monique werken nauw samen in Walair B.V. Monique verzorgt hierbij o.a. de administratieve kant.

Josi Nihot helpt mee met de website van Walair en verzorgt de diverse sociale sites.

 

 

Walter Nihot en zijn Hobby’s

Walter heeft een groot aantal hobby’s zoals reizen, sportauto’s, duiken en fotografie. Walter Nihot houdt vooral van de combinatie reizen, duiken en onderwater fotografie.  Zijn passies worden ook gedeeld door Monique (54), zijn partner en Josi (23), zijn dochter.

 

Reizen

Reizen is een gevolg van het wereldwijd leveren van lucht scheidingsinstallaties. Vaak werd het verblijf bij mooie bestemmingen een aantal dagen verlengd. Later werd ook de combinatie duiken en werk herhaaldelijk gecombineerd.  De laatste jaren is hier ook het reizen per camper aan toegevoegd.

Duiken

Is de gezamenlijke hobby van de familie Nihot. In de laatste 15 jaar heeft de familie Nihot honderden duiken gemaakt in alle uithoeken van de wereld. Zowel Walter als Josi Nihot fotograferen onderwater, terwijl Monique de onderwater video’s verzorgt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de duikfoto’s van de familie Nihot, neem dan een kijkje via de onderstaande link.

Sportauto’s 

Dit is DE gedeelde hobby van de gehele familie. Er wordt ook regelmatig op het circuit van Zandvoort gereden. Dochter Josi Nihot is ook slipinstructeur bij Rob Slotermaker slipschool. De merken Donkervoort en Lotus zijn favoriet.

In het verleden werden er door Walter Nihot ook autoreizen voor de Donkervoortclub georganiseerd.  Hierbij werden weektrips georganiseerd door velle landen. Bij interesse, kijk eens in het fotoalbum.

Fotografie

Fotografie was de grote hobby van Vader Evert Nihot, die een vrij goed fotograaf was en waarvan Walter Nihot veel geleerd heeft. Toen werd begonnen met duiken is er door Josi en Walter Nihot eigenlijk geen duik geweest zonder fotocamera.

Josi Nihot is op 10-jarige leeftijd begonnen met onderwater fotografie.

Op 15- jarige leeftijd is zij boven water gaan fotograferen en na een fotografische opleiding is zijn nu een bekend fotograaf, waarbij bruids- en modefotografie en Mode de boventoon voeren. Sinds kort heeft zij haar eigen fotostudio in Zandvoort.

Interesse, bekijk haar werk eens op  www.memories-made.nl , www.fotostudiozandvoort.nl en op www.nihot.pro.