Lopende banden

Niet veel mensen weten, dat Walair zijn lopende banden in eigen beheer produceert. De banden dienen nl. geschikt te zijn voor de Walair scheiders en zijn niet in de door ons gewenste uitvoering in de handel te verkrijgen. Recent hebben wij diverse wijzigingen doorgevoerd.

De nieuwste Walair lopende banden

De nieuwste uitvoering van de Walair lopende banden wordt modulair gebouwd, zijn geheel gesloten, voldoen aan de laatste veiligheidseisen en zijn daarnaast, indien noodzakelijk, eenvoudig te reinigen. De banden worden geproduceerd in een breedte van 600 tot 2500 mm en voor het reinigen van de banden heeft Walair een eigen bandschraper ontwikkeld. Deze bandschraper is gelagerd en houdt de ban schoon met een instelbare veerdruk aan beide zijden. Verder zijn de banden uitgevoerd met een speciale zijafdichting en een ploegschraper.

De zware rubber zijafdichting is geïntegreerd in de zware stalen zijpanelen. Deze uitvoering is noodzakelijk om de lucht zandstof stroom in de Walair expansiekamers lang te kunnen weerstaan. De luchtstroom zorgt nl. voor een zand/gritstraal effect op de zijwanden en de rubberbanden van de Walair lopende banden. Het gritstralen wordt bij 5 van de 10 tien installaties veroorzaakt door een slechte zeefverwerking, het overvoeden van de recycling installaties en het aankleven van zand en stof aan de fracties die door de Walair scheiders worden verwerkt. De lopende banden zijn uitgevoerd in een lichte trogvorm met een ingebouwd stof afvoersysteem.

Voor de speed-up banden van de Walair scheiders worden de banden voorzien van impactplaten met een verstevigd onderstel. Door middel van deze laatste updates voldoen de Walair banden aan de hoogste eisen en kunnen ze probleemloos uw gescheiden afval verwerken en afvoeren.

De productie van de Walair lopende banden vindt plaats bij de firma Visser in Bolsward.

Voor meer details en foto’s en video van de Walair lopende banden verwijzen wij u naar de Walair website.

Gepubliceerd door Walter Nihot d.d. 07/01/2019