Nieuw CD/CDI installatie

Recent heeft Walair een nieuwe installatie opgebouwd in Midden Engeland. Met deze installatie wordt bouw- en sloopafval en industrieel afval grof voorgesorteerd. De installatie is uitgelegd voor de verwerking van 40 t/h bij een soortelijk gewicht van 400 kg/ m3. Naar wens van klant is deze installatie compact en met beperkt budget gebouwd.

Werkingsprincipe

Na een stortbunker wordt een fractie 40 mm uit gezeefd. De fractie 40/500. mm wordt afgevoerd naar een speed-up band van een Walair drum separator Lite met een invoerbreedte  1400 mm. Door de speed-up band wordt de inputfractie nog extra uit elkaar getrokken, voordat het afval de scheidingskamer van de drumscheider bereikt. De drumscheider scheidt de inputstroom in 2 deelstromen, een zware en een lichte fractie. De zware fractie bestaat uit metalen, hout en stenen. De lichte fractie bestaat uit vlakke delen van papier, plastic en folies. Indien gewenst kan de houtfractie ook door het aanpassen van de luchtcapaciteit worden afgevoerd naar de lichte fractie. De zware fractie wordt na het passeren van een magneet, via een sorteercabine afgevoerd naar een opslagbunker. De lichte fractie wordt via de afvoerband onder de expansiekamer van de drumscheider afgevoerd naar een opslagbunker. De Walair drumscheider is uitgevoerd met een zware uitvoering speed-up band en expansieband. Het stof filter van deze drumscheider, waar 20 tot 30 procent van de totale luchtcapaciteit naar wordt afgevoerd, is uitgevoerd met een roterende draaisluis, die de afgezogen stof afvoert naar een 1100 liter container.

De installatie is zodanig gebouwd, dat hij in een later stadium kan worden uitgebreid met een luchtscheider achter de drumscheider, of dat de drumscheider kan worden omgebouwd tot een Walair 3-weg scheider. Met beide opties kan de houtfractie separaat luchttechnisch worden gescheiden.

Deze compacte recycling installatie is gebouwd in samenwerking met Kiverco uit Ierland.

 

Interesse in deze compacte scheidingsinstallatie van Walair, of heeft u nog vragen over deze installatie, mail of bel Walter Nihot.

Interesse of vragen? Mail of bel Walter Nihot.
Mobile phone: 0031-(0)653368333 Mail: walter.nihot@walair.eu

Gepubliceerd door Walter Nihot d.d. 18/02/2019.