Voeden van optische scheiders

Wij merken steeds vaker dat veel van onze klanten niet weten dat je met een Walair drumscheider één of twee optische scheiders optimaal kan voeden.

De werking van de optische scheider is afhankelijk van een goede dosering en een goede verdeling op de aanvoerband. De meest gebruikte bandbreedtes van een optische scheider zijn 2000 mm of 2800 mm. Wanneer de verdeling en dosering niet optimaal is, resulteert dit in een slechtere scheiding of een lagere doorvoercapaciteit van de optische scheider. Met een Walair drumscheider kan een optimale voeding en dosering worden gerealiseerd voor één of twee optische scheiders.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Met de Walair Drumscheider wordt een zware fractie gescheiden van een lichte fractie. Deze lichte fractie wordt veelal afgevoerd naar een optische scheider (bijv. papier en plastic). Vervolgens wordt de lichte fractie met een luchtsnelheid van meer dan 20 meter over de roterende drum geblazen. Daarna komt de fractie terecht in de expansiekamer, waar de lucht wordt gescheiden van de lichte fractie. Wanneer een optische scheider achter de drumscheider wordt geplaatst, past Walair de expansiekamer aan. De band onder de expansiekamer wordt dan verbreed tot 1600 mm of tot 2300 mm. Tevens wordt ook de snelheid van deze band verhoogd naar circa 120 meter/min.

Door de blaaslucht en de zuiging over de roterende drum wordt de lichte fractie afgevoerd naar de expansiekamer. In deze kamer wordt de lichte fractie door de luchtsnelheid verspreid en goed gedoseerd. Een aantal meters voor de uitlaat van de expansiekamer valt de fractie op de brede afvoerband, die zich onder de expansiekamer bevindt en wordt de lichte fractie optimaal naar de optische scheider afgevoerd. Doordat deze band bijna de volledige breedte heeft van de toevoerband van de optische scheider, ontstaat er een optimale voeding van de optische scheider.

Momenteel produceert Walair een nieuwe uitvoering van een drumscheider, welke de lichte fractie afvoert naar 2 optische scheiders. Wanneer deze nieuwe uitvoering in bedrijf is genomen, zullen we hierover een nieuw nieuwsitem publiceren.

Heeft u interesse of vragen over de Walair drum separators?

Mail of bel Walter Nihot.
Mobile phone: 0031-(0)653368333 Mail: walter.nihot@walair.eu

Gepubliceerd door Walter Nihot d.d. 15/04/2019.