Walair levert papier afzuiging voor de papier industrie

De Walair papier afzuiging wordt geleverd aan:
  • Binderijen
  • Drukkerijen
  • Kartonnagebedrijven
  • Papierfabrieken
  • Golfkartonfabrieken
  • Oud papier handelaren en computercentra.
Inleiding

Alle afval vraagstukken in de papierindustrie hebben één ding gemeen; de sleutelvraag is, hoe verwijder en verplaats ik papier/karton afval zo snel mogelijk van de afval producerende machine naar het opslagmedium. De directeur van Walair, Walter Nihot, heeft in het oplossen van dit vraagstuk reeds 28 jaar ervaring en kan u na overleg en bestudering van de situatie in 9 van de 10 gevallen een pasklare oplossing aanbieden.

Afzuigsystemen voor Binderijen/Drukkerijen.

Voor de binderijen en drukkerijen maken wij papier afzuigsystemen voor o.a. papier en kartonafval, dat vrijkomt bij de productie van tijdschriften, boeken, folders, enz. Direct bij de machines wordt het afval d.m.v. luchttransport of bandtransporteurs afgevoerd naar een container, perscontainer of balenpers.

De keuze tussen een bandtransporteur of luchtsysteem heeft veelal te maken met de beschikbare ruimte. Men kan zeggen dat in 7 van de 10 bestaande bedrijven het niet mogelijk is om het afval met een lopende band te transporteren. Bij nieuwbouw kunnen bandtransporteurs eenvoudiger worden toegepast, doordat veelal de mogelijkheid bestaat deze in de grond te implanteren. Bij luchttransport is ruimte in de meeste gevallen geen probleem. Direct bij de machines worden afzuigvangers aangebracht, hierin wordt het papierafval afgevoerd en d.m.v. lucht verder getransporteerd. Luchtsystemen kunnen een machine afzuigen, maar ook 50 machines gelijktijdig. Het type installatie is afhankelijk van de gewenste papierafvoer en de hoeveelheid machines (info). Wanneer er gekozen wordt voor luchttransport kan, indien gewenst, de lucht gefilterd worden geretourneerd in de productieruimte. Op deze manier gaat geen warmte verloren in het stookseizoen.
De container, perscontainer of balenpers kan naar wens worden uitgevoerd met een hef kantelinrichting. Met een hef kantelinrichting is het mogelijk afval te verzamelen in een verrijdbare container en deze handmatig af te voeren naar de perscontainer of balenpers.

Voor binderijen met grote hoeveelheden afval met forse afmetingen is het vaak niet mogelijk een luchttransport of bandtransporteur toe te passen. Voor deze bedrijven leveren wij shredders of verkleiners. Door het afval handmatig of d.m.v. een hef/kantelaar of lopende band in de shredder af te voeren, worden de afmetingen verkleind, zodat het mogelijk is het afval af te voeren met een afzuigsysteem of bandtransporteur. Naast de afval transportinstallaties leveren wij bevochtigingsinstallaties, welke zorg dragen voor een stabiele luchtvochtigheid in het bedrijf. Een stabiele vochtigheid is zeer belangrijk in het productieproces. (info)