Papier afzuiginstallatie

Walair maakt nog steeds papier afzuiginstallaties. Walter Nihot van Walair produceert al 40 jaar papier afzuiginstallaties en heeft recent een nieuwe papier afzuiginstallatie gebouwd voor MPS Oss. De installaties van Walair worden regelmatig voor zien van nieuwe aanpassingen die het product verbeteren. Daarnaast worden de installaties voorzien van de laatste veiligheidseisen.

De nieuwe papier afzuiginstallatie

Recent heeft MPS Oss een nieuwe papier afzuiginstallatie genomen in het bedrijf. Bij MPS worden medicijn handleidingen gedrukt. In de snijafdeling wordt het papierafval afgezogen door een Walair centrale afzuiginstallatie en getransporteerd via een sterke papier transportventilator naar een roterende scheider die boven een perscontainer is geplaatst. De roterende scheider voert het papierafval drukloos af in de perscontainer en de afgezogen lucht naar een stoffilter.

 

Stoffilters

Het stoffilter reinigt de afgezogen lucht en stof wordt afgevoerd naar de stofcontainers onder het filter. Vervolgens retourneert het stoffilter de afgezogen lucht naar de magazijnruimte of voert de lucht naar buiten af (zomer situatie). Door het retourneren van de afzogen lucht in het magazijn wordt de verwarmde lucht weer hergebruikt en gaat er geen energie verloren.

Interesse in papier afzuigsystemen? Walair bouwt papier afzuigsystemen voor 2 tot 25+ machines.

Voor meer details en foto’s en video van de Walair papier afzuiginstallaties verwijzen wij u naar de Walair website.

Gepubliceerd door Walter Nihot d.d. 14/01/2019