Nieuwe RDF Brazilië 

Recent heeft Walair een scheidingsinstallatie geleverd aan een klant in SaoPaulo Brazilië. Deze klant verzamelt o.a. garage afval en om dit afval te scheiden en te verkleinen heeft Walair een Drum Separator Lite en naverklein systeem geplaatst waarmee dit proces uitgevoerd kan worden.

Walair Drum Separator Lite en naverklein systeem

Het afval wordt na een grove voorverkleining (circa 200 mm) afgevoerd naar een Walair Drum Separator Lite. Deze drum separator verwijdert alle zware delen zodat er geen problemen ontstaan bij het na verkleinen van het afval. De lichte delen bestaande uit papier, folies, karton en lichte houtdelen worden namelijk d.m.v. een lopende band afgevoerd naar een systeem die het afval nog meer verkleint. Dit naverklein systeem verkleint het RDF afval naar circa 30 mm. Het systeem is uitgevoerd met verwisselbare messen en een zeef daarom is het absoluut noodzakelijk dat alle zware delen (zoals o.a.metaaldelen, stenen en glas) uit het RDF afval worden verwijderd. Wordt de zware fractie niet verwijderd, dan zal er schade ontstaan of worden de messen zeer snel bot. Daarom is de plaatsing en de goede werking van de Walair drum scheider van groot belang om schade aan het naverklein systeem te voorkomen.

De geplaatste drum scheider heeft een invoerbreedte van 1000 mm. en verwerkt max. 12.000 kilo/uur bij een stortgewicht van 250 kg/m3.

Interesse in de scheidingsinstallaties of andere producten van Walair? Op de website zijn alle producten te zien die Walair Separation Systems aan biedt.

Voor meer details en foto’s en video’s van de Walair Drump Separators Lite verwijzen wij u graag naar de Walair website.

Gepubliceerd door Walter Nihot d.d. 21/01/2019