Goede start 2018

De Walair productie is in 2018 goed van start gegaan een CDI project met totaal van 4 drumscheiders is productie gereed voor een goede klant uit Hamburg Duitsland.

Voor deze klant in Duitsland levert Walair een 3-weg drumscheider om een geshredderde CDI te scheiden in 3 deelstromen en twee drumscheiders om twee verschillende puinfracties te reinigen. De Walair drumscheiders verwerken totaal tussen de 50 en 60 t/h bij een stortgewicht van 250 kg/m3.

 

Details 3-weg drumscheider.

Uit de geshredderde fractie CDI afval wordt de 0 / 100mm gezeefd, waardoor de input fractie 100 tot circa 400 mm bedraagt. Deze fractie wordt ingevoerd op de speed-up conveyor van de 3 -weg scheider. In de eerste drumscheider worden de stenen verwijderd uit de input fractie met een scheidingsresultaat van meer dan 95 procent. De steen fractie wordt afgevoerd naar een sorteerband, waar één man de circa 5 procent verontreiniging  verwijdert.

De resterende fractie (zonder stenen) wordt met meer dan 30 mtr per seconde afgevoerd naar de tweede speed-up conveyor en drumscheider. Hier wordt het hout en de rest fractie gescheiden van de lichte fractie (papier en folies, oftewel vlak 2d materiaal). Het gescheiden houtafval met rest afval wordt afgevoerd naar een optische scheider.

De optische scheider verwijdert het rest afval van het hout en de 2 fracties worden afgevoerd naar 2 naast elkaar lopende sorteerbanden. Na het sorteren met 3 tot 4 mensen blijft een 100 procent gereinigde houtfractie  over. De lichte fractie wordt in de tweede expansiekamer afgevoerd en ook getransporteerd naar de sorteercabine. Hier kan deze naar keuze worden gesorteerd of gebruikt worden voor het maken van een RDF fractie.

Omschrijving drumscheiders

Na een zeving d.m.v een dubbeldek zeef worden voor dit project 2
enkele drumscheiders geleverd. Eén voor een CDI fractie 10/40 mm en een CDI fractie grootte 40/100mm.
De Walair drumscheider verwijdert de lichte fractie en de hout fractie, waardoor een mooie steen fractie overblijft.

Voor meer scheidingssystemen voor cdi installaties, neem een kijkje in het Walair foto and video album op onze website.

Goede Start 2018

door | jan 3, 2018 | Nieuws