Nieuwe compact air separator.

Walair introduceert een nieuw product, de compact air separator. Deze compacte unit wordt kant en klaar geleverd op een montager frame en kan direct achter een zeef in een recycling installatie worden opgesteld. De unit is geschikt om een afval fractie te scheiden in twee afvalstromen, een zware afvalstroom en een een lichte afval stroom.
Bijvoorbeeld voor bouw en sloop afval, voor het scheiden van stenen en puin van hout, plastic en papier.
De unit is opgebouwd uit een snellopende lopende band, een horizontale luchtscheider, een ventilator scheider en een speciaal geconstrueerde roterende materiaal scheider en het benodigde leidingmateriaal om de componenten aan elkaar te koppelen. Indien gewenst kan de ventilator aan een stoffilter worden gekoppeld, zodat stofvrij gewerkt kan worden.
De unit wordt in twee breedtes geleverd, 800 en 1000 mm. De max. fractiegrootte bedraagt max. 150 mm.
De capaciteit hangt af van het stortgewicht van het input materiaal, maar om een idee te geven; bij bouw en sloopafval kunnen de units tussen de 20 en 30 ton per uur verwerken.

 

Werking unit

De Walair unit kan direct achter een zeef worden opgesteld. De zeef dient minimaal de 0 tot 10 mm fractie te verwijderen. Direct achter de zeef wordt de fractie 10+ op een snellopende band afgevoerd. Door de snellopende band wordt het materiaal verdeeld en gedoseerd afgevoerd naar een horizontale luchtscheider.
De luchtscheider is voorzien van een scheidingskamer, een blaasmond, een scheidingsklep en een verstelbaar afvoerkanaal.
D.m.v. een blaasstroom van 80% en een afzuiging van 100% via het afvoerkanaal wordt de lichte en zware fractie van elkaar gescheiden. De zware fractie wordt via een afvoerkanaal afgevoerd naar een bunker of lopende band. De lichte fractie wordt via een afvoerkanaal afgevoerd naar een roterende materiaal scheider. In de roterende scheider wordt de afvoerlucht verwijderd en de lichte fractie stofvrij en drukloos afgevoerd naar een opslagbunker of lopende band.
De roterende materiaal scheider is speciaal voor de recycling industrie gefabriceerd en is uitgevoerd met grote inspectiedeuren en een zeer groot zeef oppervlak om de lucht te scheiden van de lichte fractie.
De luchtuitlaat van de roterende scheider wordt d.m.v. een korte zuigleiding aan een ventilator scheider aangesloten. De ventilator zuigt met 100% aan de roterende scheider. De ventilator is voorzien van een scheidingsbocht met luchtregelklep met 2 uitlaten, een lucht stof/uitlaat en een lucht uitlaat. De lucht/stof uitlaat 20% kan worden aangesloten aan een stoffilter en de luchtuilaat 80% wordt d.m.v. twee flexibele slangen aanaangesloten op de blaasmond van de luchtscheider. De ventilator is aan de zuigopening voorzien van een luchtregelklep, waarmee de capaciteit kan worden ingeregeld.
De unit kan indien gewenst geleverd worden inclusief schakelkast en kan indien gewenst door de klant zelf worden geplaatst en inbedrijf genomen. Door de vele instelmogelijkheden kan de unit voor vele inputfracties worden ingezet. Voor een uitgebreide offerte, mail of neem contact op met Walair separations systems.

 

door | feb 14, 2018 | Nieuws